Nuffnang Add

Wednesday, October 19, 2011

Contemporary Muslimah Outing

Organiser :- JO & JO DESIGN + PHOTOGRAPHER, Rina Salleh Collection and FRIENDS
Location :- Taman Tasik Perdana
Tarikh :- 24 September 2011
Photog : Abam Mizie







Sunday, August 7, 2011

Saufi & Nurul (Majlis Bertandang)

Pasangan : Saufi & Nurul
Lokasi : Desa Pandan
Tarikh : 25/06/2011














Monday, August 1, 2011

Ramadhan Oh Ramadhan


To all my muslim friends, customers, ex-customers and not forgetting future potential customers...wishing all of u "Selamat menjalani ibadah puasa"...:)

Friday, July 1, 2011

Ran & Elly (Majlis Bertandang/Sambut Menantu)

Pasangan : Ran & Elly
Lokasi : Sri Petaling
Tarikh : 04/06/2011
Discription : Majlis yang serba ringkas dan padat...namun perlaksanaannya lancar dan teratur.....





















Monday, June 13, 2011

Sara Ghannadi....The Girl From Norway

Baru-baru nih aku dapat peluang lagi untuk shoot seorang talent international yang berasal dari Norway...Aku rase dia bukan la model professional tapi takpe la layankan je....as long it's a new experience bagi aku dan hey...lagi pun bukan selalu talent approach photographer kan...heheheh...so ini lah hasilnya....silakan menonton...dan klau suka atau tidak suka...sila la komen atau kritik... :)












 

Thursday, June 9, 2011

Berjinak-jinak dengan Ubuntu....

Actually Ubuntu nih dah lame dah...cuma aku je yg baru2 nak try2....so far Ubuntu nih menarik dan ringan....nak load pun mudah x mcm Windows yang aku dah biasa guna...walau bagaimanapun mmg la amat susah nak menguasai OS nih sbb aku sendiri pun asal dari basis Microsoft Windows so sekarang masih merangkak2 lagi la nak memahami aplikasi Ubuntu nih....

Kenapa Ubuntu?
The only reason is senang je...nakkan OS yang cantik dan tidak berat....maklumla aku skrg nih hanya menggunakan laptop lama...klau nak diikutkan dengan teknologi semasa...adeh rasenye dah amat ketinggalan dah....dan amat la lembab terutama nak load ape2 aplikasi...so aku pun terus la nak mencuba Ubuntu nih dan alhamdulillah dengan hanya Pentium III, dan RAM 512mb....sistem ku berjalan dengan lancar atau dalam bahasa inggerisnye "Works Like A Champ"...hehehe...so aku dah boleh la tersenyum riang menggunakan laptop buruk ku ini...hehehehe....

Wednesday, June 8, 2011

Muslimah Portraiture....Sepetang Bersama Ayn & Maria

Talent : Maria Elena Zarul
Mua : Nur Ina Yatt
Photographer : Abam Mizie

** Apa yg istimewa tentang dia.....dia ada 43K peminat dan meningkat dari masa ke semasa....Kalah fanpage KukuBesi...buktinya sila la layari link nih :-  http://www.facebook.com/pages/Maria-Elena-Is-Greek-Helen/194627277219737



 
Talent : Maria Elena Zarul
Mua : Nur Ina Yatt
Photographer : Abam Mizie