Nuffnang Add

Sunday, January 30, 2011

Event : CNY Theme Photoshoot 
MUA : JJ Makeover
Vanue : Tasik Perdana
Photographer : Abam Mizie







Monday, January 24, 2011

Pre-Wedding Daros & Sue

My latest activity last week.... :)
The couple are cool and sweet....taking their pic are so easy...the event runs smoothly...Tq...









Sunday, January 23, 2011

Majlis Resepsi Zul & Alin (08 Januari 2011)

Selepas pelanggan menerima album mereka barula aku boleh nak up beberapa gambar...itu pun diatas kebenaran tuan empunya badan...Alhamdulillah pelanggan berpuas hati dengan hasil keluaran ku...












Sunday, January 16, 2011

Perkara Yang Bole Membuatkan Mood Untuk Ambil Gambar Hilang

Hari ni aku nak citer skit pasal perkara yang bagi aku ialah antara faktor utama yang bole menyebabkan mood untuk mengambil gambar terutamanya jika subjek itu ialah pengantin.

Umum tahu bahawa senyuman itu adalah sedekah dan senyuman itu merupakan penyeri wajah seseorang. Cantik atau tidak seseorang itu terletak kepada senyumannya. Dalam hal ini aku penah deal dengan beberapa pelanggan yang sukar untuk memberi senyuman. Bila ambil gambar dihari pernikahan atau majlis resepsi pengantin itu gambar yang diambil kurang cantik kerana subjek tidak senyum dan mukanya resah.

Ini mmg boleh menjadikan mood aku untuk ambil gambar hilang....banyak kali aku suruh pengantin itu senyum...tapi adeh!! amat menghampakan...kenapa? bukankah sepatutnya dihari yang boleh dikatakan hari yang bersejarah bagi pasangan itu, perasaan yang boleh digambarkan adalah perasaan gembira...kenapa mesti timbul perasaan resah dan gelisah...jika ada pun perasaan sebegitu bukan kah molek jika perasaan negatif itu tidak ditonjolkan...

So ape yang aku nak nyatakan kat sini ialah....tanpa senyuman tidak kirala senyuman yang diberikan itu senyuman yang cantik atau tidak cantik...tp asal namanya senyuman aku rase sudah tentu gambar yang terhasil akan lebih berseri dan seronok mata melihat.....

Rezeki 2011

Alhamdulillah sejak PK Photographica ditubuhkan, aku dah mula menerima job2 yang best. Walaupun nilai job2 ni tidak tinggi but "Hey, setiap kejayaan tu mesti bermula dari bawahkan". Aku dah setkan untuk tahun 2011 nih ialah tahun untuk aku struggle buat duit.....dalam masa yang sama, kene gak upgrade dan belajar skill2 agar dapat bergerak seiring dengan rakan2 photographer yang lain.

Semoga bermulanya tahun 2011 nih....impian2 aku akan tercapai....Amin....