Nuffnang Add

Monday, June 13, 2011

Sara Ghannadi....The Girl From Norway

Baru-baru nih aku dapat peluang lagi untuk shoot seorang talent international yang berasal dari Norway...Aku rase dia bukan la model professional tapi takpe la layankan je....as long it's a new experience bagi aku dan hey...lagi pun bukan selalu talent approach photographer kan...heheheh...so ini lah hasilnya....silakan menonton...dan klau suka atau tidak suka...sila la komen atau kritik... :)












 

Thursday, June 9, 2011

Berjinak-jinak dengan Ubuntu....

Actually Ubuntu nih dah lame dah...cuma aku je yg baru2 nak try2....so far Ubuntu nih menarik dan ringan....nak load pun mudah x mcm Windows yang aku dah biasa guna...walau bagaimanapun mmg la amat susah nak menguasai OS nih sbb aku sendiri pun asal dari basis Microsoft Windows so sekarang masih merangkak2 lagi la nak memahami aplikasi Ubuntu nih....

Kenapa Ubuntu?
The only reason is senang je...nakkan OS yang cantik dan tidak berat....maklumla aku skrg nih hanya menggunakan laptop lama...klau nak diikutkan dengan teknologi semasa...adeh rasenye dah amat ketinggalan dah....dan amat la lembab terutama nak load ape2 aplikasi...so aku pun terus la nak mencuba Ubuntu nih dan alhamdulillah dengan hanya Pentium III, dan RAM 512mb....sistem ku berjalan dengan lancar atau dalam bahasa inggerisnye "Works Like A Champ"...hehehe...so aku dah boleh la tersenyum riang menggunakan laptop buruk ku ini...hehehehe....

Wednesday, June 8, 2011

Muslimah Portraiture....Sepetang Bersama Ayn & Maria

Talent : Maria Elena Zarul
Mua : Nur Ina Yatt
Photographer : Abam Mizie

** Apa yg istimewa tentang dia.....dia ada 43K peminat dan meningkat dari masa ke semasa....Kalah fanpage KukuBesi...buktinya sila la layari link nih :-  http://www.facebook.com/pages/Maria-Elena-Is-Greek-Helen/194627277219737



 
Talent : Maria Elena Zarul
Mua : Nur Ina Yatt
Photographer : Abam Mizie



 

Friday, June 3, 2011

Testing New Gadget (Phottix Strato)

Event : Unofficial Photoshoot 
Talent : Amy (Chinta Qaseh)
Vanue : Putrajaya
Photographer : Abam Mizie





Thursday, June 2, 2011

Limited Edition Weddings Package Promotion

TIADA PROMOSI BUAT MASA INI / NO PROMOTION


Wednesday, June 1, 2011

Shah & Sha (Wedding Night Outdoor Photoshoot)

Jujur saya katakan antara photoshoot yang mencabar kreativiti photographer ialah apabila buat outdoor photoshoot di waktu malam.....fuh...